#BLIV INSPIRERET LIGE HER

SUKKERSØDE MAJS OG KOKOS­SOURCREME

Opskriften opstod en af de dage, hvor jeg glemte at lave dessert og havde købt for mange majs. Kender du det? Ikke noget problem – vupti, så er der dessert.

DET SKAL DU BRUGE:

2 majskolber
2 dl cremefraiche
1 lime
2 spsk. ristet kokos
100 g mandler, ristet med skal 2 spsk. havtornsaft
2 æggehvider
125 g flormelis
Ganske lidt tørret chili eller lakrids

SÅDAN GØR DU:

Fjern frakken på majsene, og kom dem i en varm ovn eller grill i 15 minutter. De skal tage farve og blive lidt sorte.
Bland cremefraiche sammen med limesaft, havtornsaft og kokos.
Rist og hak mandlerne.
Pisk en marengs af ægge- hvider og flormelis. Pisk læn- ge, og tilsæt til sidst chili eller lakrids. Sprøjt marengsen på majskolberne i små toppe, og brænd den af med en gasbrænder, så den bliver lidt gylden.
Så anrettes der. Kom en flot klat creme på tallerknen, og træk en ske igennem. Lune majs på siden, og drys med mandler og lidt frisk limeskal. Det er nyt og lækkert.

HOLMS VANDBAKKELSER

De er sprøde, når de lykkes – og de kaldes eclairs, når det skal være fint. Elsker i øvrigt det ord. Jeg burde hedde Eclair, i hvert fald til mellemnavn. Claus E. Holm. Bum.
Opskriften opstod en af de dage, hvor jeg glemte at lave dessert og havde købt for mange majs. Kender du det? Ikke noget problem – vupti, så er der dessert.


DET SKAL DU BRUGE:

250 g smør
1⁄2 l kogende vand 250 g mel
6-8 æg

SÅDAN GØR DU:

Bring smør og vand i kog, og kom melet i, mens du pisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt lange kager.
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde. Ikke åbne ovnen, vel da?

DET SKAL DU BRUGE TIL KAFFECREME:

100 g kaffebønner
1⁄2 l fløde
300 g hvid chokolade

SÅDAN GØR DU:

Kog kaffebønnerne med flø- den, og sigt fløden over den hakkede hvide chokolade, så den smelter. Pisk den kold.

ANRETNING:

Solbær
2 spsk. kakaonips

Fyld de dejlige eclairs, som lige flækkes – med solbær og creme og så top på og kakao- nips allerøverst.
Du kan lige lave en glasur med kold kaffe, flormelis og lidt kakao. Ja tak.